Hlavní obsah
Článek

Prezidentka nadace Kapka naděje Vendula Pizingerová (52) hledá dárce, kteří přispějí na potřebné lékařské přístroje, kde se dá. Třeba i po barech. Už sedmým rokem ve spolupráci s bary nejen v Praze, ale po celém Česku, pořádá akci Coctail Weekend a každý, kdo si dá tenhle pátek nebo sobotu drink Kapka naděje, zároveň přispěje dvacetikorunou na Kapku.

"Některé bary to ale mají tak, že dávají dvacet korun z každého drinku, který se tam vypije," doplnila Vendula. "Jsem ráda, že i takovou zábavnou formou lze získat peníze na charitu. Loni to bylo něco přes sto tisíc korun, za uplynulé roky se vybralo celkem přes osm set tisíc korun. Letošní vybraná částka se přidá k tomu, aby se mohl koupit průtokový cytometr do pražské motolské nemocnice, který stojí několik miliónů. To by se toho muselo opravdu hodně vypít," řekla Super.cz.

"Bylo by samozřejmě dobré, kdyby lidi pili tenhle víkend co nejvíc. Rozhodně by neměli zůstat u jednoho drinku," nabízí Vendula omluvenku na to, že se v barech pánové i dámy zdrží déle a budou konzumovat více než obvykle.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám