Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Módní návrhářka Taťána Kovaříková je pro řadu známých tváří, tedy z řad jejích kamarádek, poslední záchranou, když nemají na společenskou akci co na sebe. Vendula Pizingerová (52) už si u ní nechává šít šaty pomalu bez zkoušení, Bára Nesvadbová (49) zase zavolala dvě hodiny před křtem svojí knížky.

"Přes noc moje šikovné švadlenky ještě šaty ušít nedokáží, ale pro Báru jsme je měli upravené z kolekce za chvilku," řekla nám skromně Táňa, která je také autorkou modelů pro Terezu Kostkovou (47) na StarDance, které se také doupravují na poslední chvíli, kdyby Tereza maličko změnila míry.

"Jsem trošku adrenalinový typ. Když mám hodně práce, a klidně i na poslední chvíli, tak mám radost. Ale mám období, kdy extrémně pracuju, ale pak takzvaně upadnu a odpočívám. Teď je zrovna to období tvořivosti, tak jsem ráda," krčila rameny Táňa a nás zajímalo, kolikery šaty je schopná vyprodukovat třeba za jeden měsíc.

"Nepočítám to, to budu jednou muset. Ale myslím, že jich je celkem dost. Záleží na tom, jestli jsou to velké večerní, anebo malé, ale kdybychom byli u těch večerních, tak jsme na šesti, osmi kusech určitě," snažila se je počítat. "Záleží i na tom, pro koho a na jakou příležitost to je. A když dělám víc kusů, tak pak přemýšlím, co nového mohu ještě vymyslet. Ze začátku to jde krásně samo a pak už to trošku drhne. Vždycky se s tím ale musím popasovat," svěřila.

Táně se stává, že když někdo ve společnosti na známé ženě nebo právě na zmíněné Tereze Kostkové ve StarDance vidí její šaty, chce je také ušít. "Stává se to, zákaznice s takovými požadavky přicházejí. Ale někdy to jde a jindy ne, záleží i na tom, jestli máme stejný materiál," není úplně s kopírováním vlastním modelů srozuměna návrhářka, která raději tvoří originály.

Reklama

Další články

Načítám