Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Víkendový výlet se synem své ženy Jakubem se Pepovi Pizingerovi moc nevyvedl. Manžel Venduly Pizingerové (52) si v lese zarazil do nohy deseticentimetrový klacek. "K doktorovi jsem ho dohnala, až když mu noha začala černat, měl náběh na otravu krve a dostal antibiotika," svěřila Super.cz Vendula.

Jako správný drsňák ale Pepa stejně vyrazil do IKEMu, kde se zaregistroval mezi dárce kostní dřeně. K tomu patřil i odběr krve. "Odebírají se jen určité látky, podle kterých se určuje, zda je vhodným dárcem. Proto ta antibiotika nevadila," vysvětlila Vendula. A lékařka Pepu přivítala s nadšením. Přesně tak by měl totiž ideální dárce vypadat. Vysoký svalnatý chlapík mezi osmnácti a pětatřiceti lety.

Do pavillonu Z4 dorazil díky sázce s manželkou. "Do registru bych se přihlásil i tak, myslím, že to Vendula ví. Ta sázka byla tak nějak navíc," řekl nám Pepa. V rámci sázky s manželem musela Vendula říct dvakrát v přímém přenosu koncertu pro nadaci Kapka naděje slovo žoužel. "Nebylo to poprvé, každý rok něco vymýšlím, ale tentokrát to bylo nejtěžší, ale věděl jsem, že to dá. Dokonce to řekla třikrát," smál se Pepa.

Vstup do registru není složitý. Stačí jen vyplnit formulář a nechat si odebrat krev. "Bylo to to nejmenší, odebrání krve je otázkou třiceti vteřin. Když to má někomu pomoct, není o čem přemýšlet. Samozřejmě počítám s tím, že když budu pro někoho vyhodnocen jako vhodný dárce kostní dřeně, nechám si ji odebrat z kyčle," doplnil Pepa.

"Myslím si, že pokud to může někomu pomoct a zachránit mu život, tak zaregistrovat se je maličkost, tak by to člověk neměl řešit a moc nad tím přemýšlet," vyzval další potenciální dárce Pepa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám