Hlavní obsah
Článek

Na sociálních sítích zaznamenává Alice Bendová (50) většinou odpočinkovou část zahrady s bazénem, která je přece jen více fotogenická. Pravdou ale je, že herečka na svém pozemku u domku ve vesničce na západ od Prahy pěstuje také ovoce a zeleninu.

„Moje zahrada je primárně odpočinková, ale taky na ní pracujeme. Pěstujeme brambory, nedávno jsme napočítali, že máme sto padesát keříků brambor a počítáme s výnosem dvě stě kilo,” hrdě prohlašuje herečka, která ostře konkuruje dalším celebritám, které si vytváří vlastní bio zeleninu, jako je třeba Vašek Noid Bárta (43).

„Na farmářských trzích mě opravdu nenajdete. To, co vypěstuji, si sníme, a když něco náhodou zbude, rozdáme to kamarádům. Takže žádný stánek, žádný prodej. Mé výpěstky skončí u nás nebo přátel,“ uvedla Alice Bendová, která byla jedním z hostů na party v pražské botanické zahradě.

Herečka se o své zelené království stará sama se svým životním partnerem Michalem Topolem. „Nemáme zahradníka, ani by mě netěšilo, kdyby se o ni staral někdo místo mě. Naše zahrada není okrasná, spíš je užitková," vysvětlila Alice a vyjmenovala velkou spoustu druhů ovoce a zeleniny, kterou pěstuje. „Teď někdo přijde a vykrade nám to,” smála se.

Na křtu knihy Příběh trojské botanické zahrady byla Bendová přítomná z toho důvodu, že sama si tu zasadila v nedávné minulosti svůj strom, je tradiční návštěvnicí zdejších expozic. I z toho důvodu se stala ozdobou oslavy padesátých narozenin botanické zahrady a kmotrou nové kolekce vín.

Reklama

Další články

Načítám