Hlavní obsah
Článek

Mluví o sobě jako odkvétajícím padesátníkovi. Ve skutečnosti tedy herec Tomáš Hanák v březnu oslaví už dvaašedesáté narozeniny. To ale nic nemění na tom, že s věkem rozhodně neztrácí mužné charisma a nedědkovatí. I proto ho režisérka Olga Dabrowská obsadila ve filmu Cena za štěstí do role svůdníka, který naruší stabilní vztah.

"Je to na divákovi, jestli se mi směje, anebo je to ještě ochoten přijmout," krčí rameny Hanák. "Třeba budu tím sexuálním symbolem ještě v rakvi. Je to docela hezká představa, že bude plné krematorium sledovat, jak zajíždí sexuální symbol do pece. To se mi líbí," žertoval.

Ve snímku jeho kouzlu neodolá Vanda Hybnerová (55), jejíž postava kvůli němu opustí lesbickou partnerku v podání Ivany Chýlkové (60), s níž žije roky ve spokojeném vztahu. "Je riskantní se mnou vůbec mluvit, kvůli tomu mému charismatu," smál se Hanák. "Ale ne, ta situace ve filmu je velmi modelová, nevím o nikom, kdo by to zažil, ve svém okolí. Situace jsou skutečné, jen jsou komprimovány do jednoho scénáře," doplnil.

"Já žiji v izolaci na Křivoklátsku a tam se ještě v domcích a chalupách s takovými situacemi běžně nesetkávám. Já říkám, že postaru se žít dá. Normálně. Muž a žena jdou spolu životem a pruděj je děti pořád, a naopak děti zase prudí rodiče. Mě to takhle baví a nic jiného jsem nezkusil. Ale mám život ještě před sebou," nevyloučil, samozřejmě s ironií v hlase, Hanák.

Reklama

Další články

Načítám