Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Vanda Hybnerová (55) je jednou ze známých tváří, které podporují prevenci rakoviny prsu. Samotné jí ale hodně dlouho trvalo, než se dostala k tomu, aby zašla na mamograf a zjistila, jak na tom je. Přitom mají rakovinu v rodině, onemocněl jí její otec Boris Hybner.

"Když jsem byla loni ambasadorkou Avon pochodu, tak jsem se prsila, jak na prevenci okamžitě půjdu. Přestože už mi bude padesát, tak jsem nikdy na vyšetření nebyla. Okolo mne se s touhle nemocí v různých podobách docela stahovaly mraky, tak jsem se letos na vyšetření konečně vydala," svěřila Super.cz.

"Hrozně mě překvapilo, jak je snadné se objednat. Jde to přes internet, nemusíte mít žádné lékařské doporučení," dodala. Mamografické vyšetření není příjemné, ale není to ani nic hrozného. "My se u toho se sestřičkou spíš nasmály, protože se člověk musí zbavit nějakých osobních zábran. Prso se musí vtěsnat do takového úzkého prostoru, snažila jsem se na to koukat jako na grotesku. Vydržet se to dá, je to maličká chvilička a ten úlevný pocit stojí za to. Už jsem tam nahnala i svoji maminku a dcery," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám