Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pražské divadlo Archa včera hostilo udílení Cen české filmové kritiky, na němž se sešla celá plejáda herců i hereček a zástupců české kinematografie. Mezi pozvanými nechyběla ani Vanda Hybnerová (55), která byla nominována na cenu pro nejlepší herečku za svůj výkon v Rodinném filmu.

Tu sice nezískala, ale radovat se mohla alespoň z vítězství snímku režiséra Olma Omerzua v kategorii nejlepší film, v níž Rodinný film obstál mezi konkurencí v podobě snímků Já, Olga Hepnarová a Lichožrouti. A snímek bodoval i v kategorii nejlepší scénář.

Za ztvárnění Ireny v Rodinném filmu byla Hybnerová, kterou na slavnostní předávání do Archy doprovodil partner i dcery Josefína a Antonie, nominována také na Českého lva, tak uvidíme 4. března, kdy bude slavnostní vyhlášení, jak si povede.

Cenu filmových kritiků si za hlavní roli ve filmu Já, Olga Hepnarová odnesla Michalina Olszańská, která má taktéž šanci získat i Českého lva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám