Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V zahraničí je zcela běžné, že se profesionální kuchaři stávají populárními celebritami. Namátkou můžeme jmenovat například Jamieho Olivera (36) a Nigellu Lawson (51), kteří jsou slavní jako rockové hvězdy. I v Čechách se tento model stále častěji uplatňuje a i malé dítě ve školce dobře ví, kdo je Zdeněk Pohlreich (67), Jiří Babica (62) nebo Emanuel Ridi.

Platí to ale také obráceně a z některých celebrit se můžou stát profesionální kuchaři. Herci Martin Zounar (56) a Ivan Vodochodský se za plotnou objevují mnohem častěji než na divadelních prknech a bez třeskutě vtipných komentářů hereckého páru Vaška Vydry (68) a Jany Bouškové si nedovedeme představit ani jeden díl Prostřeno. Díky tomu nyní získali skvělý kšeft. Vydra s Bouškovou vaří pro diváky v prodejnách největšího světového výrobce nábytku ze Švédska. A jejich honorář je prý přímo pohádkový.

Asi nejkrásnějším příkladem za všechny je Markéta Hrubešová (52). Mladá generace si herečku už dávno nespojuje s filmy Oznamuje se láskám vašim či Sedím na konári a je mi dobre, ale vnímá ji jako zkušenou profesionálku kralující v kuchyni. Hrubešová sama pochopila, že by měla svůj koníček zpeněžit, a tak vydává kuchařky jako na běžícím páse, stala se tváří kuchyňského náčiní, má vlastní kuchařskou show nebo gastro sloupek v dámském časopise. Všechny tyto kulinářské aktivity jí vydělávají mnohem více než její herecká profese. Markéta, která bez mrknutí oka připraví pro osmičlennou návštěvu pětichodové menu, se na poli gastronomie cítí pevná v kramflecích a úplně se nebrání myšlence na otevření vlastní restaurace. Kdyby ji prý oslovil ten správný investor, tak by tuto příležitost nejspíš využila.

„Než bych otevřela vlastní podnik, tak bych ale musela zvážit mnoho faktorů. Vedení restaurace je soustavná činnost a vůbec není jednoduché dosáhnout stálé kvality. Šla bych do toho jen v případě, že bych si byla jistá, že to bude fungovat dlouhodobě," svěřila se nám před časem Hrubešová.

Snad to jednou v českém šoubyznyse nedopadne tak, že herci budou vařit a kuchaři hrát v divadle, televizi a filmu.

Reklama

Další články

Načítám