Hlavní obsah
Článek

Odchodem Václava Vorlíčka (†88) přišla česká kinematografie o obrovskou osobnost. Legendární režisér je podepsán pod celou plejádu nezapomenutelných filmů i seriálů, které dodnes baví a těší televizní a filmové diváky všech generací.

Na svém kontě má legendární pohádku Tři oříšky pro Popelku, která navždy proslavila Libušku Šafránkovou (†68), ale i vtipné sci-fi komedie Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (zde dostala opět prostor Libuška Šafránková v tandemu s Jaromírem Hanzlíkem) či bláznivý filmový počin Což takhle dát si špenát s úžasným Vladimírem Menšíkem, Jiřím Sovákem a Ivou Janžurovou (82).

Zapomenout nesmíme ani na další klenot české kinematografie Pane, vy jste vdova!, kde opět excelovali Janžurová se Sovákem a Menšíkem, ale i Olga Schoberová (81) s Helenou Růžičkovou a dalšími oblíbenými herci. A kdo by si nepamatoval tak populární Dívku na koštěti s Petrou Černockou (74) v hlavní roli?

Pohádkové příběhy všeho druhu ostatně byly Vorlíčkovou doménou. A to i v seriálové podobě. Arabela s kouzelným prstenem i Létající Čestmír patří k hojně reprízovaným televizním seriálům.

A který filmový počin Václava Vorlíčka se nejvíc líbí vám? Hlasujte v anketě pod článkem.

Který filmový či seriálový počin režiséra Václava Vorlíčka patří k vašim nejoblíbenějším?
Tři oříšky pro Popelku
55,5 %
Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
11,4 %
Dívka na koštěti
3,9 %
Což takhle dát si špenát
2,8 %
Pane, vy jste vdova!
12,2 %
Arabela
11,8 %
Létající Čestmír
2,4 %
Celkem hlasovalo 752 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám