Hlavní obsah
Článek

Režisér Václav Vorlíček měl na začátku roku opravdu nepříjemné zranění, zvláště v jeho věku. Srazilo ho auto a skončil s četnými pohmožděninami a hematomem přes celý obličej. Ze zranění se naštěstí zotavil a 3. června oslavil krásné 85. narozeniny, k nimž mu gratuloval i tým festivalu Hrnec smíchu, kde jsme se s ním setkali.

Prozradil nám, že chystá nový film. "Úplně nelenoším, ale pracuji. Jednak na vlastním tématu, které potřebuje sběr historického materiálu, a to dá hodně práce, a dostal jsem také nabídku natočit pohádku podle Karla Jaromíra Erbena, a to Zlatovlásku, kterou napsala paní Lucie Konášová, s níž na tom pracuji, setkáváme se a já se do toho snažím dodat nové nápady, aby se o tom filmu dalo říct, že je to pohádka a také trošku komedie," svěřil režisér.

Přes nepříjemný úraz se už cítí v pořádku. "Na začátku roku mě porazilo auto, takže jsem prožil pár hodin v bezvědomí. Ale z toho už jsem se dostal. Jinak chodím o holi, protože mne zlobí obě kyčle, mám problém s bederní páteří, která trvale trošku trne. Musím si dávat pozor, abych se neocitl ohnutý do pravého úhlu, protože tam už je bolest a vyhýbám se tomu," vypočítal, jak je na tom zdravotně.

A zvládne tedy náročné natáčení? "Na plac mne odvezou, i když si budu muset tentokrát vybírat velmi romantická místa, takže bez jakékoliv civilizace, aby to vypadalo jako středověk a divočina. Ale až se na to místo dostanu, budu tam mít svoji podepsanou židli, aby mi ji nikdo nezasedl," smál se s tím, že představitele hlavních dospělých rolí už má vybrané, Zlatovláska a dva princové jsou ještě ve výběru.

Ohledně své aktivity v pozdním věku - stále bydlí sám, jen mu občas dcera pomůže posekat trávu - vyprávěl i historku o svém dědečkovi. "Tomu bylo osmaosmdesát, když se šel podívat na hřbitov, kde pracoval jako hrobník jeho spolužák z obecné školy. Nechal si sundat víko z rodinného hrobu a pak řekl svému zeťovi, který byl stavař, že si přece nepůjde lehnout do takového vlhka. Chtěl, aby hrob vysušil, což on udělal. A tři týdny poté, kdy už byl hrob suchý, tak teprve umřel," překvapil trochu morbidní historkou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám