Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vynikající herec Václav Postránecký (†75) v úterý podlehl zákeřné rakovině. Hvězda komedie S tebou mě baví svět nechtěla zemřít v nemocnici. A rodina herci přání splnila.

Poslední dny strávil doma se svými nejbližšími. „Jsme moc šťastni, že se manželovi splnilo přání a zemřel doma v kruhu rodinném,“ řekla Blesku Václavova manželka Helena, jež po boku Postráneckého strávila 52 let. Postránecký o blížícím se konci věděl, a právě proto nechtěl zemřít v nemocnici.

Václav Postránecký v seriálu Krejzovi

„Chtěl to a věděl to, stejně jako my jsme to chtěli a věděli, že už ho dlouho mít nebudeme. Manžel se ale do poslední chvíle choval neuvěřitelně statečně, jako kdyby se nic nedělo,“ dodala manželka s tím, že Václav netrpěl bolestmi.

„Netrpěl a odešel v pokoji, a to je velký dar. Svůj odchod už ani nevnímal. Jsme za něho vděčni a šťastni,“ uzavřela paní Helena. V posledních chvílích byly u svého tatínka i jeho dvě děti - Vilém a Lucie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám