Hlavní obsah
Článek

Herec Václav Postránecký (†75) bojoval s rakovinou statečně více než rok. Vážné nemoci ale bohužel v úterý večer podlehl. Ještě loni Postránecký natáčel seriál Krejzovi.

Ač se potýkal s nemocí, roli kutila Jana Krejzy si nechtěl nechat ujít. Zdravotní stav mu ale nakonec nedovoloval v seriálu pokračovat, a tak ho nahradil Oldřich Navrátil (71), který po kolegovi převzal i moderování kutilského pořadu Receptář prima nápadů.

Protagonisty Krejzových zpráva o smrti kolegy velmi zasáhla. "Všechny nás tato nešťastná zpráva opravdu zasáhla. Do poslední chvíle jsme doufali, že se pan Postránecký uzdraví a začne s námi opět natáčet. Je nám to všem opravdu moc líto a vyjadřujeme upřímnou soustrast všem jeho pozůstalým," nechala se za seriál slyšet obsahová ředitelka Primy Lenka Hornová.

Poslední scéna, ve které se Postránecký coby Jan Krejza objevil, byla ta, když tajně vyslechl rozhovor mezi Lukym a dcerou sousedů Flanderkových Vivien (Kryštof Zapletal a Amélie Pokorná).

Uviděl tak jejich první pusu a dozvěděl se, že úkol z fyziky rozhodně nezvládli sami, ale s pomocí ostatních, které tak trochu využili. „Já ti dám loutky. To budeš koukat.“ To byla poslední seriálová věta Václava Postráneckého. K žádnému dalšímu natáčení už se nevrátil.

Reklama

Další články

Načítám