Hlavní obsah
Článek

Málokterý pořad odráží českou povahu a tvořivost tak jako Receptář, který se v různých obměnách drží na obrazovce už od roku 1987. Podívejte se, kdo všechno z obrazovky rozdával rady kutilům a zahrádkářům.

Receptář odstartoval v Československé televizi, ale v roce 2001 se přesunul do programu Primy. Pořád, o který diváci nepřišli ani po smrti zahrádkářského guru Přemka Podlahy, zahájí novou sezónu jubilejním stým dílem. Podívejte se, kdo všechno Receptář moderoval.

Přemek Podlaha

Král všech kutilů začal s televizním pořadem Receptář ještě na Československé televizi v roce 1987. V roce 2001 na Primě vystřídal dvě moderátorské kolegyně – Šárku Tomanovou a Kateřinu Duškovou, než pořad opět začal moderovat sám. Kvůli zdravotním problémům Přemek Podlaha opustil Receptář v červnu 2014 a zemřel po dlouhé nemoci den před Štědrým dnem téhož roku.

Šárka Tomanová

Původně především zpěvačka stála po boku krále kutilů mezi lety 2001 a 2004. Po odchodu z televize si prošla mnoha problémy v osobním i profesním životě – zkrachovalo jí manželství a nedařilo se jí ani v moderování, ani v podnikání. Navíc ji provázely vážné zdravotní problémy, se kterými se léčila na psychiatrii v Bohnicích, kde v roce 2007 zemřela na celkové selhání organismu.

Kateřina Dušková

Na místo Šárky Tomanové nastoupila vystudovaná operní zpěvačka a herečka Kateřina Dušková, která se s Přemkem Podlahou objevovala před kamerou následujících pět let. Po odchodu z Receptáře Prima nápadů spolupracovala například na výrobě pořadu Černé ovce na ČT.

Alexander Hemala

Nástupcem Přemka Podlahy se na krátký čas stal populární hlasatel a moderátor Alexander Hemala. Přestože se své role zhostil s chutí a šarmem sobě vlastním, pořad byl na konci sezóny 2014 zrušen.

Václav Postránecký

K radosti všech diváků se však Receptář na obrazovky vrátil hned o necelé dva roky později, v lednu 2016, s novým názvem i moderátorem. Nejprve Váš Prima Receptář, který se později vrátil k původnímu názvu, moderoval herec Václav Postránecký (†75). A to až do podzimu 2018, kdy ze zdravotních důvodů předal otěže svému nástupci, kterého si sám vybral.

Oldřich Navrátil

Vyvoleným nástupcem se stal herec Oldřich Navrátil, kterého si všichni pamatují jako pana Bajzu ze seriálu Bylo nás pět nebo Emila Nádeníčka ze série o Básnících. Pořadem provází od podzimu 2018 a uvede i jubilejní 100. díl od obnovení pořadu, který mohou diváci vidět už v neděli.

Kdo nejlépe obstál jako moderátor Receptáře?
Přemek Podlaha
55,8 %
Šárka Tomanová
8,4 %
Kateřina Dušková
3,7 %
Alexander Hemala
2,1 %
Václav Postránecký
22 %
Oldřich Navrátil
8 %
Celkem hlasovalo 1361 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám