Hlavní obsah
Článek

Přestože už je ve věku, kdy by si to mohl dovolit, Václav Neckář (80) se do důchodu rozhodně nechystá. Se svou kapelou Bacily dokonce legendární zpěvák slaví v těchto dnech 50 let existence. Jejich první generální zkouška proběhla 4. srpna 1971 v divadle Rokoko, a zpěvák se tak pochlubil archivním snímkem z jejich začátků.

„Bacily se narodily v srpnu 1971. Pamatuji si, že když jsem úplně poprvé stál na jevišti, říkal jsem si, že v roce 2000 už tady nebudu, a teď je rok 2021 a my hrajeme dál, to je neuvěřitelný,“ uvedl k výročí kapely zpěvák Václav Neckář. Po jeho boku od útlého dětství stojí jeho bratr Jan, který je také kapelníkem a klávesákem Bacilů a společně s Otou Petřinou v roce 1971 kapelu založil.

Po roce plném restrikcí už si opět zahráli před publikem a zpěvák tak avizuje, že do penze ještě nejde. „Mého bratra se jedna studentka na začátku jeho kariéry zeptala, jak dlouho chce zpívat a on jí na to odpověděl, že ho z toho pódia jednou budou muset sestřelit,“ svěřil Jan Neckář a prozradil, že na novou sezónu se řádně připravili. „S bráchou jsme oba řádně proočkováni, a tak si tedy na nás Bacily viry nepřijdou,“ svěřil se Super.cz bratr Václava Neckáře, který si zároveň letos připomíná 55 let od vydání svého prvního alba s názvem Václav Neckář zpívá pro mladé.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám