Hlavní obsah
Článek

Už na premiéře filmové komedie Po čem muži touží nám Sara Sandeva (26), která ve snímku hraje dceru Jiřího Langmajera (57), slibovala, že brzy spatří světlo světa klip, kde se představí i jako zpěvačka. A teď ho tady máme.

Píseň Hvězda důvěrná, kterou pro Saru vytvořila textařka, skladatelka a zpěvačka Patricie Fuxová, už zazněla i ve filmu při scéně, kdy ji Sara zpívá a doprovází se na kytaru na Noci talentů.

Autorka písně Hvězda důvěrná Patricie píše písničky mimo jiné pro Václava Neckáře (80) nebo Ilonu Csákovou (53). Svou debutovou desku vydala už v devatenácti letech, ale nejvíc se zapsala do povědomí jako autorka textu k hitu Ewy Farné (30) Boky jako skříň.

A jak písnička pro film vznikla? „Mě oslovil Ruda Havlík a popsal mi roli Sary, která ve filmu hraje dívku Julii, co si touží splnit svůj hudební sen, a to mi bylo strašně blízké. Takže jsem napsala písničku a byla jsem moc ráda, že ji bude zpívat právě Sara," svěřila Patricie.

"Pro mě byl strašně zajímavý i osobní příběh Sary, to, že přišla z Makedonie a zazářila v českém filmu,“ říká skladatelka. „Ve filmu jsem měla i menší roli a moc mě to bavilo. Nebránila bych se dalším hereckým zkušenostem,“ dodala.

Pro Patricii byla role ve filmu Po čem muži touží první filmovou zkušeností, pro Saru Sandevu zase šlo o první zkušenost s kytarou. „Julince je osmnáct a je právě v té fázi života, kdy se z malé holky stává dospělá žena, ale zároveň pořád v sobě má tu malou holku, takže je občas těžké vychytat kdy, jak, co. Konečně, poprvé v životě, ji začalo něco bavit, chce hrát na kytaru, zpívat a je rozhodnutá jít za svým snem, což s sebou nese samozřejmě překážky,“ říká herečka.

Kvůli roli musela zvládnout základy hry na kytaru. „V životě jsem na kytaru nehrála, takže jsem absolvovala hodiny, to byla asi taková největší výzva mé role. Musela jsem hrát a zpívat, což jsou zrovna dvě věci, které nedělám každý den,“ dodala Sara, která od malička hrála jen na klavír.

Reklama

Další články

Načítám