Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Václav Neckář (80) své příznivce nejen z řad těch nejmenších letos potěšil vánoční ukolébavkou. Jmenuje se Andílku náš a k jejímu nahrání si přizval mladou studentku zpěvu na konzervatoři v Praze Dessi a dívčí sbor. Píseň autorů Jana Neckáře a Eduarda Krečmara vznikla ve spolupráci s internetovou televizí Stream.cz.

K uším posluchačů měla skladba poměrně složitou cestu. „Píseň Andílku náš vznikla v době, kdy se obnovovala tradice festivalu Děčínská kotva a probíhala oblíbená autorská písňová soutěž. Do ní poslali skladbu autoři, tedy můj bratr Honza s Edou Krečmarem. Písničku do soutěže ale nevybrali. Brácha po několika letech dostal zakázku od zahraniční firmy, aby natočil CD českých ukolébavek a vzpomněl si i na ‚Andílka‘, kterého upravil pro dívčí sbor,“ popsal Václav Neckář.

Jenže ani tehdy to neklaplo, vydavatelství, které mělo CD vydat, se dostalo do potíží. „Takže Andílka opět nikdo neslyšel. Až díky tomu, že jsme v loňském roce udělali pro internetovou televizi Stream.cz Uspávanku pro Honzu, tak nás textař, hudebník, scenárista a filmař Jeňýček Fischer opět oslovil, abychom natočili další ukolébavku. Brácha si zase vzpomněl na toho svého, v šuplíku uloženého, Andílka. A tentokrát to už opravdu vyšlo,“ je rád Václav Neckář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám