Hlavní obsah
Článek

Po úmrtí milované manželky prochází Václav Neckář (80) těžkým životním obdobím. Se zaháněním splínů a chmur mu pomáhá práce. Legendární zpěvák vydává svoji první uspávanku.

Zajímavé je, že na nazpívání své první ukolébavky si musel počkat půl století do svých dvaasedmdesáti let. Spolu s bratrem Janem, který ji kdysi napsal pro písničkál Kocour v botách, ji nahrál pro internetovou televizi Stream.cz. Po Miru Žbirkovi, Ivanu Hlasovi, Kláře Vytiskové nebo Tereze Černochové je dalším interpretem, který přispěl svou skladbou na dětský kanál Pohádky.

Přestože své poslední album Mezi svými, které přijali s nadšením fanoušci i hudební kritici, vydal Václav Neckář teprve před rokem a čtvrt, už pomýšlí na další. Ještě předtím, než si ale začnou s bratrem Janem pobrukovat první tóny nových písní, nahráli společně Uspávanku pro Honzu.

„Mám v repertoáru spoustu pomalých věcí, nicméně doufám, že při těch posluchači neusínali. Aspoň to nebyl záměr. Uspávanku jsem ale nazpíval jen jednu. Původně ji napsal bratr Honza s Edou Krečmarem do písničkálu Kocour v botách a já jsem ji tenkrát zpíval jako kocour,“ vzpomíná s úsměvem Václav Neckář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám