Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, koncem roku Václava Neckáře (80) navždy opustila jeho manželka Jaroslava (†76). Ten se moc těšil, že s milovanou a těžce nemocnou ženou stráví poslední Vánoce, bohužel k tomu už nedošlo. Její ošetřující lékařka nyní prozradila, jak probíhaly poslední chvíle života bývalé baletky.

„Z nemocnice paní Jaroslava vždy volala manželovi před koncertem. Bylo to i před vystoupením, které měl den před její smrtí ve Frýdku-Místku. Řekla mu: ‚Vašíku, to bude dobrý,‘“ prohlásila dojatě lékařka na zádušní mši za zesnulou, která se konala v sobotu v kostele husitské církve v pražských Vršovicích. Podle doktorky měla její poslední slova hlubší smysl, jako by dávala muži sílu do dalšího života bez ní.

Oba manželé byli silně věřící a svatostánek, v němž se konala nejen zádušní mše, ale před dvěma týdny i samotný pohřeb, pravidelně navštěvovali. Mše proběhla v den, kdy by paní Jaroslava dovršila sedmasedmdesátin.

„Byla hodně nemocná. Já ale věřil, že na Štědrý den budeme ještě spolu. Srdíčko už bohužel nevydrželo,“ svěřil se na místě Nedělnímu Blesku smutný zpěvák.

Paní Jaroslavu léta trápily nemocné ledviny, pravidelně musela dojíždět na dialýzu. Devět dnů před Vánoci zemřela na celkové selhání organismu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám