Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rok 2015 je pro Václava Neckáře (80) ve znamení bolestivých životních ztrát. Jeho vánoční píseň Půlnoční tak v rádiích působí ještě smutněji než dříve.

Poprvé se letos musel Václav Neckář se smrtí blízkého člověka vyrovnat v červenci, kdy zemřel Ota Petřina (†66), který desítky let působil v jeho doprovodné kapele Bacily. Neckář na zesnulého kamaráda vzpomíná při každém svém vystoupení, protože je autorem desítek hitů z jeho bohatého repertoáru.

„Pro mě jako by umřel mladší brácha. Je stejný ročník jako vlastní bratr Jan, takže jsem měl sourozence navíc. Napsal mi strašně moc písní, hlavně rockové věci a balady, doteď na nich stavím svůj repertoár. Budeme na něj vzpomínat při každém koncertě,“ řekl nám po úmrtí Oty Petřiny Václav Neckář.

Ještě větší pohroma známého zpěváka potkala těsně před Vánocemi, kdy se musel navždy rozloučit s manželkou Jaruškou (†76). Zpěvákova partnerka měla nemocné ledviny a její srdce se bohužel devět dní před Vánocemi zastavilo. Václav Neckář tak musel místo příprav na Štědrý den řešit pohřeb, který proběhl v sobotu v kostele Československé církve husitské v pražských Vršovicích.

O smrti manželky se Václav Neckář dozvěděl jen chvíli před koncertem ve Zlíně. Jako profesionál ovšem navzdory smutné zprávě své vystoupení odehrál, přestože pro něj nebylo jednoduché stát s vědomím životní ztráty před publikem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám