Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Každé Vánoce si bude Dagmar Havlová (71) připomínat odchod svého manžela Václava Havla (†75), který zemřel šest dní před Štědrým dnem před devíti lety. Když jsme se s bývalou první dámou naposledy setkali a ona nám ukazovala svůj nový kalendář, jehož výtěžek poputuje na podporu projektů její nadace, ptali jsme se, jestli toto období prožívá stále smutně.

„Posledních devět let jsem zimu prožila v černé barvě. Se šitím roušek se ve mně objevila nová životní energie a začínám oblékat víc barev,“ řekla Super.cz Havlová, kterou během našeho rozhovoru zdobily zejména odstíny červené. „Všechna ta výročí jsou vždycky smutná. I Vánoce budou nostalgické, ale už tomu čelím líp,“ říká statečně.

Štědrý večer prožije někdejší první dáma tradičně v domácnosti dcery Niny společně se svými vnučkami. „Kamarádi nám upečou cukroví, obalují kapří řízky. Salát si děláme sami,“ prozradila Super.cz Havlová, která ale rozhodně nezůstane bez činnosti. Její doménou je zdobení interiérů.

„Asi jsem se měla stát interiérovou architektkou. Hrozně mě to baví,“ říká paní Dagmar, která bude vybírat doplňky i do bytu syna kamarádky. Na zahradě domu paní Havlové v pražské Dělostřelecké ulici už září strom, ten prý svítí celý rok. Zbytek domu začala zdobit během první adventní neděle. „Tento obyčej dodržuju,“ usmívá se Dagmar Havlová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám