Hlavní obsah
Článek

Naposledy se na filmovém plátně objevila v roce 2010. Od snímku Odcházení, který režíroval její zesnulý manžel a někdejší prezident Václav Havel (†75) ji žádná nabídka neoslovila. Na roli do nové komedie Vlastníci ale Dagmar Havlová (71) kývla okamžitě.

„Poprvé po hodně dlouhé době jsem se smála od začátku do konce. A poprvé po dlouhé době jsem se rozhodla okamžitě nabídku přijmout,“ svěřila herečka své pocity při čtení scénáře. V novém snímku Jiřího Havelky, který vypráví příběh o jedné schůzi vlastníků bytových jednotek, si zahrála paní Horvátovou, na kterou má jasný popis.

„Iniciativní. To je přesné. Jirka Havelka mi nabízel jinou roli, ale já jsem měla chuť si v lehké karikatuře vyhrát s paní Horvátovou, která mi připomínala jednu osůbku. Lehce nic nechápající, a přitom do všeho strkající nos,“ svěřila se herečka, která v paruce, brýlích a šíleném gepardím oblečení vypadá skvěle.

„Na paní Havlovou jsem myslel v jiné roli, měla obsadit paní Procházkovou, kterou si nakonec zahrála Pavla Tomicová, ale ona mi říkala, ať z ní hlavně zase neděláme baronku,“ svěřil na tiskové konferenci ke snímku režisér a herečka Tereza Ramba, dříve známá jako Voříšková, si přisadila.

„My jsme byli svědky několika schůzek, kdy Jirka nevěřil Dáše, že zvládne vypadat hnusně. A Dáša se mu to snažila všemožně dokázat, přišla na schůzku v paruce, v šílených brýlích nebo celá tygrovaná. A on vždycky říkal, že to je moc a ona se ptala, jestli jí dá tu roli a na každé nové čtení Dáša přišla v přestrojení a vlastně ho uondala,“ dodala ke snímku herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám