Hlavní obsah
Článek

Bývalá první dáma Dagmar Havlová (71) také vyjádřila soustrast pozůstalým po Karlu Gottovi (†80). „R.I.P. Karel Gott. I když je člověk na smrt druhého připraven, přesto ho to zasáhne. Upřímnou soustrast Ivance a holčičkám,“ napsala Havlová na svém Facebooku.

Ona sama se musela s podobnou situací vyrovnat před necelými osmi lety, kdy ji navždy opustil manžel a bývalý prezident Václav Havel (†75). Herečka přesně ví, jak se Gottova žena a dcery musí v těchto bolavých momentech cítit.

Karel Gott zemřel 1. října 2019, podlehl akutní leukémii.

Zemřel Karel Gott

Havel rovněž zápasil se zákeřnou rakovinou

Havla také trápily vleklé zdravotní problémy. Prodělal zápal plic, v roce 1996 podstoupil operaci kvůli rakovině plic.

Se zákeřnou nemocí bojoval, časem se ale dostavily další komplikace v podobě protrženého tlustého střeva. Havel se dostal až do septického stavu. I to se mu ale podařilo zvládnout.

Po čase se vrátily problémy s dýcháním. Za svůj život podstoupil několik tracheotomií (chirurgický zákrok, který se snaží uvolnit dýchací cesty).

18. prosinec 2011 je dnem, kdy prezident, hájící pravdu a lásku, navždy odešel. Příčinou jeho úmrtí bylo selhání oběhové soustavy.

V jeho posledních chvílích mu stála po boku právě paní Dagmar, stejně jako zlatému slavíkovi manželka Ivana Gottová (48), která s dcerami odjela od nátlaku médií a okolí do zahraničí.

Reklama

Další články

Načítám