Hlavní obsah
Článek

Včera tomu bylo již sedm let, co Dagmar Havlová (71) přišla o svého osudového muže. 18. prosince roku 2011 odešel její milovaný manžel Václav Havel (†75). Období adventu tedy bývalá první dáma prožívá o to citlivěji.

„Rok od roku se to lepší, ale samozřejmě na Václava vzpomínáme celá rodina. Už aspoň tolik nepláču,” popsala své pocity herečka a snažila se během rozhovoru překrýt smutek úsměvem.

Dagmar a Václav Havlovi vždy během štědrovečerní večeře ponechali jednu židli u stolu neobsazenou a tento zvyk se herečce vyplácí dodržovat dodnes. „Vždycky nechávám jedno místo u stolu volné. Nejednou se stalo, že se k nám někdo připojil, kdo se zrovna s někým rozešel, nebo měl úmrtí v rodině.”

K tradičnímu vánočnímu obyčeji patřilo i společné zdobení stromečku. „Václav na to měl ovšem vždycky jiný náhled. Jednu půlku stromečku jsem tedy nazdobila já, druhou on. Stejně tak to bylo i se salátem, který jsme dělali ve dvou verzích,” říká Dagmar Havlová.

Bývalá první dáma oslaví rodinné svátky ve společnosti dcery Niny a svých vnuček Sofie a Stelly tradičně. „Budou v tradičním duchu, jak jsme všichni zvyklí. Sejdeme se u jednoho stolu, u jednoho stromečku, budeme smažit kapra, nějaké cukroví pro nás upekly sestry Boromejky na našem Mikulášském charitativním bazaru, který každoročně organizujeme ve VIZI 97, ale mnoho skvělých druhů udělaly vnučky s maminkou. Salát uděláme s dcerou a vnučkami,” zmínila paní Dagmar své vnučky, které nejen letos pekly cukroví.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám