Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Možná poprvé od doby, kdy vyšla skandální kniha spisovatelky Ireny Obermannové o jejím vztahu se zesnulým prezidentem Václavem Havlem (†75), se autorka potkala ve společnosti s Dagmar Havlovou (71). Obě dámy se sešly na zahájení filmového festivalu v Karlových Varech.

Zatímco Havlová dorazila s ministrem kultury, Obermannové dělala společnost její dcera, herečka Berenika Kohoutová. A pochlubila se nám, že má před vydáním další knížky. Bude opět skandální? "Já to nikdy neodhadnu. Prostě píšu a někteří lidé to přebírají tak, že je to skandální. Já v tom nic skandálního nevidím. Asi jsem kontroverzní už od školky," řekla Super.cz.

"Knížka se jmenuje Láska a tím je téma asi dost jasné. Nechci moc prozrazovat, ale je to o vztahu dvou lidí, kteří se potkají po spoustě let na třídním srazu, začnou si spolu a ta žena řeší morální dilema, protože se stará o manžela, který je nemocný a ona už ho nemiluje," přece jen prozradila, o čem dílo bude.

Podle Ireniných knih se natočilo už několik snímků, sama pracuje také jako scenáristka. "Vždycky to bylo jen pro televizi, ale to mi vůbec nevadí. Mám televizní hranou tvorbu velmi ráda a myslím, že je to budoucnost. A pokud jde o scénáře, dokončuji seriál pro Českou televizi Trapný padesátky," svěřila.

Píše tak, aby v jejích dílech dostala roli dcera Berenika? "Jako scenárista mohu navrhovat herce a tady by měla Berenika hrát. Vždycky se mi tam nějak vloudí. Ale režiséři a producenti už ji znají. Zatím jsem pro ni roli napsala a navrhla již dvakrát a vždy se to setkalo s pozitivním ohlasem," řekla.

Pyšná je i na svoji druhou dceru Rozálii. "Je velmi úspěšná režisérka dokumentárních filmů. Vystudovala FAMU a teď měla dokument na festivalu Jeden svět," dodala.

Reklama

Další články

Načítám