Hlavní obsah
Článek

Spisovatelka Irena Obermannová (50) loni vzbudila rozruch svou Tajnou knihou, kde popisovala milostný poměr s exprezidentem Václavem Havlem (†75). Rok poté vydává další knihu, ve které popisuje, jak se cítila, když byla nařčena z toho, že svou knihou přivedla Václava Havla do hrobu.

Její nová kniha Panoptikum české je jakousi „knihou o knize“. „Říkám jí kniha o skandálu. Začala vznikat při návštěvách psychiatričky, u níž jsem se ocitla poté, co jsem se vinou mediálního tlaku zhroutila,“ svěřila se Obermannová v rozhovoru pro časopis Instinkt.

Václav Havel prý s vydáním Tajné knihy, ve které byl titulován jako „Největší Čech“, nejprve souhlasil, ale po jejím vydání se od ní distancoval ve veřejném prohlášení, o kterém si Obermannová myslí, že ho nepsal on.

„Nikdo mi nevymluví, že chtěl, aby Tajná kniha vyšla, protože se po celou dobu tak choval, ale odmítl za ni nést odpovědnost, zkrátka i on se potentočkoval, potentočkování je zřejmě typickým rysem významných českých mužů,“ míní Obermannová, která se však za to na Havla nezlobila.

„Zachoval se jako ženáč a já to chápu, i Největší Čech se může podělat,“ dodala s tím, že Havel se jejich vztahem nikdy netajil.

Několikrát prý spolu byli k vidění na veřejnosti a všem muselo být jasné, jak to mezi nimi je. Obermannová zároveň moc dobře věděla, že Havel nikdy nevynikal věrností. Přesto podle svých slov měla jasno v tom, že byl jejich milostný poměr pro Václava Havla velmi důležitý. Jak se zdá, Dagmar Havlová (71) se může těšit na další pikantnosti z pera milenky svého muže.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám