Hlavní obsah
Článek

Bývalá první dáma Dagmar Havlová (71), která ještě před tím, než se stala ženou prvního českého prezidenta Václava Havla (†75), zářila především v nejrůznějších rolích rozjuchaných dívek, nikdy neměla strach ukázat divákům, co se jí skrývá pod podprsenkou. Asi nejodvážnější přitom byla ve filmu Komediant, ve kterém svá pevná ňadra vystavovala na odiv na slámě. Prohlédněte si naši fotogalerii.

Film vznikl v roce 1984, a přestože měl hvězdné obsazení, nepatří ke klenotům české kinematografie. Vypráví o živořící kočovné společnosti z poloviny sedmnáctého století, která se místo dosavadních oplzlostí snaží uvést na scénu romantické Shakespearovo drama o lásce Romeo a Julie. Havlová zde hrála herečku Klementýnu, jejími hereckými partnery byli například Oldřich Kaiser, Martin Růžek, Jana Hlaváčová nebo Radoslav Brzobohatý.

„Film působí jako levná televizní inscenace. Nebýt Havlové, nebylo se na co dívat,“ píší někteří diváci na internetu. A například na České filmové databázi získal snímek od diváků pouhých 55 procent. Komedianta natočil Otakar Vávra, který se na situaci kočovných herců snažil popsat život chudiny kolem třicetileté války. Minimálně nápad svléknout tehdy Dagmar Veškrnovou se mu geniálně povedl…

Reklama

Další články

Načítám