Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na letošní rok se bude vzpomínat nejen v pozitivním smyslu. Navždy nás totiž opustilo hned několik významných osobností. O vánočních svátcích si známá jména, která letos navždy odešla, tak jako každý rok připomínáme.

V dubnu truchlil celý český národ i Hollywood. Po krátké nemoci totiž v USA zemřel filmový režisér a držitel dvou Oscarů Miloš Forman (†86). Pohřeb proběhl pouhé dva dny po jeho smrti a jen v okruhu nejbližších. Veřejné poslední rozloučení neměl ani slovenský režisér Juraj Herz (†83), jenž na jaře odešel po několikaměsíční těžké nemoci.

Náhle odešel do hereckého nebe také slovenský herec Marián Labuda (†73), který ztratil vědomí, když nastupoval do auta. Ačkoliv jeho manželka ihned zavolala záchranku a s resuscitací pomáhal i kolemjdoucí, nebylo mu už bohužel pomoci.Poslední rozloučení bylo opravdu velké a proběhlo ve Slovenském národním divadle.

Naopak po vleklé nemoci v červnu zemřela herečka Gabriela Vránová (†78), jež podlehla rakovině. Smutnou zprávu oznámil její syn, herec a režisér Ondřej Kepka. V Divadle na Vinohradech se s ní pak loučila rodina a řada jejích kolegů.

Obrovská tragédie pro změnu zasáhla rodinu Pavla Zedníčka (74). V prvních hodinách nového roku při těžké autonehodě totiž přišel o život jeho synovec Jakub Zedníček (†27), jenž působil jako herec v Městském divadle v Brně. Zůstala po něm partnerka Lenka Janíková a teprve devítiměsíční dcerka Maya. Ve věku pouhých 39 let pak zemřel také herec Jiří Laštovka.

Následkům zápalu plic několik dní před Vánoci bohužel podlehla oblíbená herečka Jana Štěpánková (†84).

Truchlilo se ale i za skladatele Zdeňka Bartáka (†89), hvězdu pražského Divadla Na zábradlí Vlastimila Bedrnu (†89), televizního baviče Josefa Mladého (†63), Čendu z Četnických humoresek Františka Švihlíka (†76), hvězdu Troškových Kameňáků Václava Glazara (†65), režiséra Petra Weigla (†79), DJ Loutku (†51) a herce z Černých Baronů Milana Šimáčka (†56). Další zesnulé osobnosti si připomeňte v naší galerii.

Reklama

Další články

Načítám