Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Představitel matky představené v prvním Kameňáku Václav Glazar (†65) se už přes pět let potýká s vleklými zdravotními problémy. Tělo se mu dostatečně neokysličuje, proto je na přístrojích a prakticky vůbec nemůže opustit svůj byt. Přiznal, že mu ubývají přátelé, někteří se dokonce prý i diví, že ještě žije!

„Rád jezdím na výlety, mám proto cestovní přístroj s kyslíkem. Když se ale lidé dozví, jak je to se mnou složité, většinou si rozmyslí, že by mě někam brali. Jsem už pár let vězněm ve vlastním bytě, mezi čtyřmi stěnami. Jinak mi hodně ubylo kamarádů. Zbyl tak jeden ze sta. Někteří zemřeli, jiní, když jim zavolám k narozeninám, se diví, že jsem ještě neumřel,“ přiznal v Právu herec, který si zahrál i v pokračováních Kameňáku coby mafián Karel.

Mezi jeho nejbližší, kteří se o něj opravdu starají, patří producent Pavel Pásek nebo režisér Zdeněk Troška.

„Potřebuju odoperovat bederní obratel a také kyčel, ale protože jsem na kyslíku, tak to nejde. Snad všechna vyšetření proběhnou na podzim po dovolených,“ říká Glazar, který stále věří, že se ze všech potíží dostane a začne řádit jako zamlada.

Několikrát denně myslí na svou velkou kamarádku Helenu Růžičkovou. „Hlavně kvůli tomu, co teď také prožívám. Byla obklopena řadou lidí, ale stejně přišly chvíle, kdy zůstala sama. Také ji několikrát našli v hrozném stavu, kdy ležela na zemi a nemohla si sama pomoci. A tahle samota a bezmoc je na tom všem nejstrašnější,“ dodal s tím, že ho drží při životě pomoc kamarádů a to, že se rýsuje možnost hrát i v jeho stavu v jednom zatím tajném seriálu.

Reklama

Další články

Načítám