Hlavní obsah
Článek

Bavil a stále při reprízách Kameňáku baví milióny diváků, přesto se herec Václav Glazar (†65), muž, který hrál matku představenou, netopí v penězích. Naopak! Tohoto korpulentního umělce sužují nejen zdravotní potíže, ale navíc je finančně na suchu. „Mám invalidní důchod osm a půl tisíce, nájem platím třináct tisíc,“ prozradil Super.cz. Nebýt jeho téměř devadesátileté matky, už dávno by skončil na ulici!

Herci před lety našli nádor na podvěsku mozkovém, zlobila ho páteř, zbortila se mu břišní stěna a málem umřel, trápila ho růže, měl vážný lymfatický zánět a podstoupil operaci kyčlí. Další zásahy lékařů ho čekají, třeba kvůli plotýnce. Glazar ale zůstává optimistou. „Můj zdravotní stav se lepší. Pomaličku začínám pracovat,“ raduje se. Jenže zatím moc nevychází z domu, a když už, tak jedině s berlí, jinak by se daleko nedostal.

Právě proto příjemně překvapil všechny kamarády na 33. narozeninách Davida Novotného, s kterým ho pojí úzké přátelství. David se o herce v nejtěžších chvílích staral, nosil mu i nákupy, vypomáhal mu ale i mecenáš Pavel Pásek.

Václav Glazar se usmívá, trápí ho ale nedostatek peněz. A to velmi akutní. „S penězi vycházím hodně blbě. Kvůli operacím a všemu okolo jsem musel přejít na invalidní důchod. Dostávám osm a půl tisíce korun, nájem mě vyjde na třináct tisíc korun. Dotuje to moje máma, dvaaosmdesátiletá důchodkyně. Ať je tady ještě hodně dlouho,“ doufá Troškův oblíbený herec, který by si měl zahrát i v dvojce Babovřesek.

Nikdy se netajil tím, že ho přitahuje stejné pohlaví a míval kolem sebe samé mladíčky. To už je také minulostí. „Ono už to není tak rychlý a divoký. Jak je člověk nemocný a není tak pohyblivý, je to těžší, protože pohyb k tomu je potřeba. Teď mi je jedno, co to je, hlavně že to má dvě nohy a srdíčko na pravém místě. Ten sex tam teď stejně nehraje roli,“ dodal Glazar, který věří, že se mu brzy podaří obnovit kabaretní divadlo Srdce a kámen. Prostory pro ně našel na Václavském náměstí.

Reklama

Další články

Načítám