Hlavní obsah
Článek

Na chvíli už se zdálo, že bude kolem skandálu se sexuálním obtěžováním amerického producenta a zakladatele společnosti Miramax Harveyho Weinsteina klid alespoň do doby, než bude kompletní obžaloba doručena soudu. Ale zdání klamalo.

Ve čtvrtek byl Den díkůvzdání, což je velmi tradiční historický svátek. Je navíc federální, takže ho napříč slaví celé Spojené státy (v jiném termínu už ho oslavila Kanada). Po ulicích pochodují mažoretky a slavnostně vyšňořené kapely, peče se krocan a pospolu ho slaví celé rodiny. Američané ten svátek milují a jsou během něj často dost naměkko.

A přesně tento den si pro svůj nelítostný post na Instagramu vybrala jedna z hlavních hereček tarantinovské stáje, hollywoodská ikona Uma Thurman (53). Hvězda série krváků Kill Bill svým vzkazem naznačila, že i jí se Weinstenovy neomluvitelné sexuální ataky týkají. Dalo by se říci, že místo Kill Bill vyslala signál Kill Weinstein - vlastně byla ještě přísnější. Nedopřála by mu totiž ani rychlou smrt.

K fotografii sebe sama v roli znásilněné Beatrix Kiddo ve filmu Kill Bill 2, která přísahá, že se pomstí (stejně jako jedničku ji distribuovala Weinsteinova společnost Miramax) připsala následující:

„Dnes děkuji za to, že jsem naživu pro všechny ty, které miluji, a pro všechny ty, kteří mají odvahu postavit sedruhým... Jsem poslední dobou naštvaná, a mám pár důvodů... Cítím, že nadešel ten čas být spravedlivý, takže... Šťastné díkůvzdání všem. (Kromě tebe, Harvey, a všech tvých zlých kompliců - jsem ráda, že se to táhne - kulku si nezasloužíš) ...

Obžaloba Herveyho Weinsteina obsahuje zatím obvinění deseti žen. Žalobci ji ale ještě zdaleka nemají kompletní. Uvidíme, kolik jmen obětí v ní bude, až dorazí k soudu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám