Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jitka Čvančarová (46) si s rapováním v show Tvoje tvář má známý hlas, kdy napodobovala zpěvačku Cardi B (31), poradila dobře a sklidila velké ovace poroty. I tak to od některých fanoušků schytala za to, že text písně interpretovala až příliš doslova.

V textu totiž použila slovo nigga, což je v angličtině nelichotivý slangový výraz pro černochy. Někteří fanoušci ji proto nařkli z rasismu. Čvančarová sice odrapovala text přesně podle Cardi B, ale i tak se za výraz nigga omluvila.

„Vystoupení bylo 10/10, ale to slovo na n jste mohla vynahradit něčím jiným např. neighbour. Jen můj názor,“ napsal Jitce jeden z diváků.

„Ano, máte pravdu. Ctila jsem píseň s textem od Cardi B, tak, jak je, tak, jak jsem ji dostala za úkol. Jsem ten poslední člověk na světě, který by se někoho chtěl dotknout. Tedy, v textu to sice je, ale měla jsem to sama za sebe vynechat, mrzí mě to, omlouvám se,“ kála se Čvančarová.

Té se fanoušci ihned zastávali s tím, že herečka rozhodně není žádná rasistka. „Nemáte žádný důvod se omlouvat, Jituško. Zazpívala jste to přesně tak, jak je to v originále. To je absolutně v pořádku. Nechápu tu neustálou cenzuru,“ podpořila herečku fanynka.

„Nevidím důvod omlouvat se za interpretaci písně tak, jak je v originále. Věřím, že ani ve snu vás nenapadlo, že by se to mohlo někoho dotknout. Měli bychom se naučit brát věci trochu s nadhledem,“ podpořil Jitku další divák.

Čvančarové to ale i tak leželo v hlavě. Na sociální síti zveřejnila fotku s malým černošským dítětem, které držela v náruči během své návštěvy africké země Mali a připomněla, že je ambasadorkou dětského fondu UNICEF.

„Jitko, za mě se nemáte za co omlouvat. Jen omezenec si může myslet, že ta písnička od Cardi B měla být zpívána jinak. Lidi, probuďte se. Všichni se snaží být přehnaně korektní i v situacích, které si to nevyžadují,“ okomentoval snímek další příznivec oblíbené herečky, která rozhodně není žádná rasistka.

Reklama

Další články

Načítám