Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a režisér Jason Priestley slaví koncem srpna životní jubileum, a to je příležitost připomenout si jeho hvězdnou kariéru.

I když se herectví věnoval už od osmi let, zlom v jeho kariéře nastal až v roce 1990, kdy získal roli Brandona Walshe v kultovním seriálu Beverly Hills 902 10. V něm působil celých deset let, co se seriál natáčel a nyní se vrátil s většinou hlavních hrdinů i do krátkého pokračování.

Jason natočil i několik celovečerních filmů. Dokonce získal zápornou roli nájemného zabijáka, a to ve filmu Můj nápadník je vrah z roku 1995.

Věděli jste, že byl Jason i vášnivým automobilovým závodníkem? Zažil si i krušné chvilky, když se při závodech v roce 2002 vážně zranil. V rychlosti okolo 290 km/h narazil do zdi.

Kromě herectví a závodění se také věnoval režii a v roce 2011 natočil televizní film Pomsta a spravedlnost, kde do hlavní role obsadil jeho kamaráda ze seriálu Luka Perryho (†52).

Ani Jason neodolal a v roce 2014 vydal svoje memoáry, ve kterých například napsal, že Tori Spelling (50) prodala pozvánku na jeho svatbu za pět dolarů a ještě se na ni fanouškovi podepsala. Ve své knize se také svěřil, že pil a kouřil před a během každého interview s novináři, aby nebyl věčně za toho klaďase ze seriálu Beverly Hills.

Priestley je čtrnáct let ženatý s Naomi Lowde-Priestley, se kterou má dceru Avu Veronicu a syna Dashiella Orsona.

Herec dodnes působí například v seriálu Soukromé očko, jehož první dvě série bude od 7. 9. vysílat televize Prima KRIMI.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám