Hlavní obsah
Článek

Obvodní soud pro Prahu 6 opět projednával případ Tomáše Řepky (50). Bývalý fotbalista byl uznán vinným ze zpronevěry. Soud mu vyměřil trest 15 měsíců odnětí svobody nepodmíněně. Zároveň musí podle verdiktu uhradit škodu 435 tisíc českých korun společnosti KH. Zástupce obžalovaného se ihned proti rozsudku odvolal. Totéž učinil i státní zástupce.

Tomáš Řepka (50) se tohoto stání opět osobně nezúčastnil stejně jako v říjnu a v prosinci. Před vynesením rozsudku právní zástupce poškozené zopakoval dřívější výpověď a navrhl, aby Řepka byl uznán vinným a dostal souhrnný trest, který zohledňuje i jeho spor s Erbovou.

"Dopustil se více trestných činů a je třeba upozornit, že se jich dopustil ve zkušebních dobách podmíněného trestu," tvrdil zástupce poškozené, podle něhož by podmíněný trest v případě Řepky nesplnil účel. Navrhoval dva roky odnětí svobody.

Obhájce Řepky se s obžalobou neztotožňoval a domníval se, že skutek byl komplikovanější, než jak na něj druhá strana nahlížela. Řepka podle něj s poškozenou podepsal smlouvu o půjčce a peníze měl do roka vrátit.

Fotbalista už má za sebou soudní spor kvůli falešným erotickým inzerátům, jimiž poškodil svou exmanželku Vlaďku Erbovou (42). V Brně vyfasoval 300 hodin obecně prospěšných prací. Trestu tehdy neunikla ani jeho přítelkyně Kateřina Kristelová (44), která dostala tři měsíce odnětí svobody s podmínkou na jeden rok. Řepka už má svůj trest odpracovaný.

Reklama

Další články

Načítám