Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před třiceti lety pracoval jako sanitář, a protože Tomáši Matonohovi (53) letos už podruhé zrušili hereckou práci, rozhodl se do nemocnice vrátit. Důvodů našel hned několik.

Matonoha nastoupil do moravské nemocnice a dělá práci, která nevyžaduje sanitářský kurz (tehdy před lety to nebylo potřeba, uvedl). „Například dělám takovou krásnou relaxační činnost, že po areálu na různá oddělení rozvážím materiály. A můžu potvrdit, že nejčastěji jezdím na infekční,“ řekl v pořadu Blízká setkání na Českém rozhlase Dvojce.

Prací Matonoha dle svých slov zabil několik much jednou ranou. Zaprvé vyslyšel výzvu, že lidé mohou nemocnicím pomoci, a také si chtěl udělat vlastní obrázek o celé situaci.

„Protože když čtu zprávy, tak mi to připomíná 86‘, když bouchl Černobyl a Rudé právo psalo, že se nic neděje a na Hlase Ameriky říkali, že je zamořená Evropa. (...) Tak jsem si řekl, že se aspoň já sám na vlastní oči podívám, jak to doopravdy je. Protože se rád řídím tím, co sám vidím a slyším. Ne tím, co mi někdo mele do hlavy,“ uvedl.

Dalším důvodem bylo, že herec zkrátka nechtěl sedět doma s rukama v klíně, ale něco dělat.

„Cítil jsem potřebu se zapojit a pomáhat konkrétně, a ne nějakou idiotskou diskuzí na netu,“ dodal Matonoha.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám