Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vysílá kolem sebe pozitivní energii a dobrou náladu, občas je ale Tomáši Klusovi (37) pěkně mizerně. Zpěváka totiž infikovalo klíště lymskou boreliózou.

„Mě totiž uštklo klíště a drží se mě teď borelióza,“ svěřil se v pořadu Top Star. Přestože někteří lidé odcházejí do pracovní neschopnosti, zpěvák s nemocí bojuje. Někdy je sice velmi unavený, ale kvůli svým fanouškům si nemůže dovolit příliš odpočívat. „Než abych rušil koncerty, radši omezím ten doprovodný program a věnuju se koncertu,“ dodal v primáckém pořadu Tomáš Klus.

Borelióza je typické onemocnění přenosné ze zvířete na člověka, kterého mohou nakazit především klíšťata. Prvním příznakem onemocnění je šířící se červená skvrna s blednoucím středem v okolí kousnutí. Objevují se nepříliš specifické příznaky jako je horečka, bolesti svalů, únava. Tyto příznaky připomínající chřipku se však nemusejí objevovat ve všech případech. Pokud onemocnění zůstává neléčeno, tak postihuje nervovou soustavu, srdce či klouby.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám