Hlavní obsah
Článek

Možná jedna z nejtěžších disciplín, která může herce v jeho kariéře potkat, je obsazení do role reálného člověka. O to víc, když je tato osoba světově známá. Role v životopisných filmech jsou podrobeny větší kritice a nutnosti srovnávat.

U fiktivních rolí si mohou herci přidat něco svého a postavu si maličko přizpůsobit, ovšem tady se musí držet faktů a příprava na takovou roli zabere několik měsíců. Musí pochytit správné vyjadřování, grimasy, pohyby a pokud je to možné, s reálnou osobou se potkat.

V těchto filmech jde hlavně o to, jak šikovní budou maskéři, protože bez nich to nejde. Vybrali jsme pět herců, kteří v životopisných filmech obstáli na jedničku.

Eddie Redmayne (42) bravurně ztvárnil Stephena Hawkinga ve filmu Teorie všeho. Tom Hanks (67) je na filmy podle skutečných událostí zvyklý, zahrál si pilota Chesleyho ve filmu Sully: Zázrak na řece Hudson.

Nezapomenutelný byl také Robert Downey Jr. v roli Charlieho Chaplina, těžko byste jednoho od druhého rozeznali.

Taron Egerton se nyní objeví v kinech jako Elton John (77), ale věděli jste, že už si roli podle reálné osoby zahrál? Stal se na moment jediným reprezentantem Velké Británie ve skocích na lyžích Michaelem Edwardsem.

Z poslední doby nemůžeme zapomenout na Oscarem a Zlatým glóbem oceněného Ramiho Maleka za roli Freddieho Mercuryho.

Která proměna byla nejlepší?
Eddie Redmayne jako Stephen Hawking
46,1 %
Tom Hanks jako Chesley Sullenberger
1,8 %
Robert Downey Jr. jako Charlie Chaplin
21,3 %
Taron Egerton jako Michael Edwards
2,4 %
Rami Malek jako Freddie Mercury
28,4 %
Celkem hlasovalo 1645 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám