Hlavní obsah
Článek

Herec Tom Cruise (61) a jeho tři sestry truchlí. Po dlouhé nemoci zemřela nejdůležitější žena jeho života, osmdesátiletá maminka Mary Lee. Útěchou jim může být, že odešla v klidu ve spánku. Až do pohřbu rodina její smrt tajila.

Podle magazínu People se s ní rodina rozloučila o víkendu podle scientologických tradic. Mary Lee South byla naposledy viděna na veřejnosti loni, kdy ji fotograf zachytil v Clearwater na Floridě. Byla hodně hubená a pohybovala se jen s pomocí chodítka, dýchat jí pomáhal kyslíkový přístroj.

Dříve svého syna často doprovázela i na velké společenské akce. Jednou z posledních bylo předávání Zlatých glóbů v roce 2009.

Vedle Toma Cruise po ní zůstaly ještě tři dcery Lee Ann DeVette (57), Cass Mapother (55) a Marian Henry (52). S prvním manželem Thomasem Cruisem Mapotherem III. se Mary Lee rozešla v roce 1974. Znovu se vdala o čtyři roky později za Johna Southa.

Scientologický smuteční obřad nebere smrt jako tragédii. Podle učení je tělo pouze schránkou duše, která bude žít dál. Scientologové věří, že duše pokračuje do dalšího života a je nesmrtelná.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám