Hlavní obsah
Článek

Hollywoodské herečky si neustále stěžují, že jejich honoráře jsou podstatně nižší než v případě lépe placených kolegů, ale producenti se vždy oháněli tím, že filmy s mužskými hrdiny generují větší zisky. Letos ovšem došlo v genderově nespravedlivém odvětví k zásadnímu zvratu.

Žebříček deseti herců, jejichž filmy nashromáždily v severoamerických kinech největší příjmy, byl dosud čistě testosteronovou záležitostí. Na poslední příčce se teď ale objevila Scarlett Johansson (39) a její úspěch lze vnímat jako průlom. S nakumulovanými 3,33 miliardami dolarů odsunula na jedenáctou pozici Garyho Oldmana.

Herečka se mezi pánskou společnost probojovala zejména díky roli komiksové postavy Black Widow. V černém koženém oblečku se už objevila v trhácích Iron Man 2, Avengers, Captain America: Návrat prvního Avengera, Avengers: Age of Ultron a Captain America: Občanská válka, které tvoří 62 % z celkových tržeb všech jejích filmů.

Elitnímu žebříčku vévodí Harrison Ford, jemuž tržby ve výši 4,87 miliardy dolarů zajistili Indiana Jones a Star Wars. Druhý je kolega Scarlett Johansson z Avengers Samuel L. Jackson a třetí Morgan Freeman, který se napakoval především na trilogii o Batmanovi. Do klubu vyvolených patří i Robert Downey Jr., Tom Cruise (61) či Johnny Depp (60).

Reklama

Další články

Načítám