Hlavní obsah
Článek

Na počátku nového tisíciletí patřil Russell Crowe (50) mezi naprostou hereckou špičku. S přibývajícím věkem sice o herecké nabídky nepřišel, ale divačky si namísto obtloustlého pána našly atraktivnější objekty jejich zájmu.

Když Russell v roce 2000 ztvárnil římského generála Maxima ve velkofilmu Gladiátor, byl na vrcholu kariéry. Za fyzicky náročnou roli, v níž předvedl svou zdatnost, získal Oscara, a o rok později status filmové hvězdy první velikosti potvrdil filmem Čistá duše. Včetně snímku Insider: Muž, který věděl příliš mnoho, tak do oscarových nominací pronikl tři roky po sobě, a vše nasvědčovalo tomu, že s ním Americká filmová akademie počítá automaticky s každým jeho výkonem.

Tím ovšem jeho zlaté období skončilo. Australský herec sice na filmovém plátně dostal několik výrazných příležitostí, ale na svůj dřívější úspěch nenavázal. V roce 2010 se spojil s režisérem Gladiátora Ridleyem Scottem, který z něj chtěl udělat dalšího hrdinu, tentokrát zbojníka Robina Hooda. V době natáčení už ovšem Russellovi bylo 45, takže na plátně působil dost nevěrohodně.

Po kritice se herec nepokusil vrátit do formy, ale ještě více se zakulatil. Na tiskové konferenci k jeho nejnovějšímu filmu The Water Diviner, pod nímž je podepsán také jako režisér, Crowe vzbuzoval dojem, že by nejlépe obstál v roli Santy Clause. Z akčního hrdiny je totiž obtloustlý děda s šedým plnovousem, přestože je mladší než jeho hollywoodští kolegové Tom Cruise (61) či Brad Pitt (60).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám