Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kudrnatá kráska Tereza Skoumalová (33) získala před dvěma lety titul Česká Miss World. Moc jsme ji nepotkávali, i když jako jedinou ji velmi brzy po soutěži postihla "missí nemoc" a rozešla se s přítelem Václavem, s nímž byla čtyři roky. Teď už zase nějakou dobu partnera má a raduje se z toho, že dokončila studium na zemědělské univerzitě, kde se věnovala oboru rostlinné výroby.

S Terezou jsme se potkali po hodně dlouhé době, když dorazila na charitativní turnaj Hokejky v kopačkách nadace Jakuba Voráčka Kluk Puk, díky němuž se vybralo téměř milión korun. Ale protože má relativně nového kluka, ptali jsme se jí, proč vlastně kromě charity dorazila. Balit hokejisty nepotřebovala. "Ale podívat se samozřejmě můžu," smála se.

"Je to pro dobrou věc a mám tady spoustu kamarádů a známých. Už dopředu jsem měla pocit, že celý program bude strašně fajn," mínila. A nám samozřejmě vyvstala otázka, zda její partner nežárlí. "Vždycky si poslechnu proslov na téma 'Buď hodná', ale jsme dospělí lidé, je to jen o nás," vysvětlila Tereza, jejíž současný přítel je prodejcem kol pro jednu luxusní značku a po kratší diskuzi usoudila, že je vlastně fajn, že cyklistek je mnohem méně než cyklistů, takže není tolik příležitostí k seznamování. Ani ona sama velká cyklistka není, ale kolo oceňuje třeba při ježdění na nákup.

Tereza před pár týdny dokončila vysokou školu, a tak nás zajímalo, co má v plánu dělat dál. "Mám necelý měsíc po státnicích, teď mě čeká promoce. Jak se říká: Škola končí, život začíná. Ale nevím přesně, co budu dělat. Chci si užít poslední prázdniny, ale chtěla bych najít práci v oboru. V kravínu mne nenajdete, obor mám v rostlinné sféře. Tak mě možná za rok potkáte někde na poli nebo v sadu," uzavřela.

Nadace Jakuba Voráčka pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou, kterou Kubově sestře Petře diagnostikovali před třemi lety. Nadace nyní přispívá hlavně na tři účely: 1. rozvoj registru pacientů (důležité pro výzkum), 2. podpora regionálních RS center a 3. to, co nikdo nedělá - podpora individuálních pacientů a rodin, které tato nemoc postihla. Diagnóza zpravidla přichází v produktivním věku a stres nebo strach o rodinu to může velmi zhoršit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám