Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Těžké časy, kdy bojovala s drogovou závislostí, už má Tereza Pergnerová (49) naštěstí dávno za sebou a díky svému odhodlání je vzorem pro ty, kteří se také ocitli v nepříznivé situaci. Moderátorka s nejdojemnějším projevem teď v televizi dohlédne na zlepšení životních podmínek lidí v nouzi.

Tereza se už osvědčila v hudební hitparádě i šmírovací reality show, nyní se na obrazovky vrací s pořadem Akce nový domov. Tentokrát se Pergnerová natáčení nezúčastní jen jako moderátorka, ale sama přiloží ruku k dílu.

V první epizodě, kterou Nova odvysílá ve středu, se podpory dočká devětašedesátiletý Zdeněk, který žije v malém panelovém bytě v Mostě se svými dvěma vnuky. Bydlení je pro dospívající děti nevyhovující, ale jakákoliv rekonstrukce je nad rámec jeho finančních možností.

Pergnerová si vyslechne smutný příběh o tom, jak Zdeňka opustila manželka a na krku mu zůstala dcera trpící epilepsií. Ta si později pořídila dva syny, ale když se jí vztah rozpadl, opustila je a postarat se o ně musel jejich dědeček. Dcera již nežije a Zdeněk ani neví, kde je pohřbena.

Moderátorka a její tým budou mít týden na to, aby ze zanedbaného bytu vznikl útulný domov. Při rekonstrukci bude každá ruka dobrá, takže dojde i na Terezu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám