Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před časem se uskutečnil fotbalový turnaj, kterého se zúčastnily děti z dětských domovů a také osobnosti ze světa sportu. Akce byla realizována v rámci projektu Rozjedu to!, který je partnerským projektem Nadace Terezy Maxové.

Kapitány týmů byly slavné osobnosti, legendární fotbalista Karel Poborský, sportovní komentátor a úspěšný hokejista David Pospíšil a filmový a reklamní režisér a herec Jakub Kohák. Samozřejmě nemohla chybět patronka Nadace Tereza Maxová (52). „Pomocí tohoto projektu se snažíme motivovat děti ke vzdělání a osobnímu růstu a představit jim různé profese pro lepší start do života,” uvedla pro Super.cz.

„Je důležité nalézt něco, co nás baví, a tomu se věnovat a nepřestat ani ve chvíli, kdy se nám něco nepovede,“ dodala modelka, která se ale s fotbalovým míčem necítila tak úplně jistá jako její kolegové. „Dneska jsem na hřišti předvedla, že moc kamarádi nejsme, míč se ode mě několikrát odrazil a byla jsem tam spíš do počtu,” řekla nám sympatická kráska, která před fotbalem dává raději přednost basketbalu. „Ano, dneska jsem se dokonce dozvěděla, že i Jakub Kohák chtěl být basketbalista-profesionál, tak možná příště uděláme turnaj v basketbalu.

Finálová utkání komentovala profesionální moderátorka sportovních zpráv Barbora Černošková. Po skončení turnaje si děti vyslechly inspirativní příběhy osobností. Karel Poborský promluvil o své sportovní cestě, která vedla z Třeboně až do Manchesteru United. Právě účasti bývalého fotbalového reprezentanta Poborského si Maxová velmi vážila. Oba pojí mnohaleté přátelství a fotbalista řadu let modelčino počínání ve filantropii podporuje. „Když jsem v Londýně společně s Pelém křtila dres českého reprezentačního týmu před Evropským šampionátem, tak jsem se setkala s celým národním fotbalovým týmem, takže i s Karlem,” zavzpomínala Maxová na setkání s Poborským.

Ve fotbalovém utkání byl nakonec nejlepší tým Jakuba Koháka, Drsňáci žraločáci se zubama jako břitvy. „S klukama se nám hrálo skvěle a viděl jsem tady hned několik sportovních nadějí,“ řekl kapitán vítězného týmu, Jakub Kohák.

Reklama

Další články

Načítám