Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pokud jste měli štěstí, tak jste mohli v posledních dnech potkat v pražských ulicích Terezu Maxovou (52). Modelka na pár dní přiletěla ze svého druhého domova v Monaku, aby zde představila jedinečný pár ručně vyrobených bot od kultovní módní ikony jménem Manolo Blahnik.

„Odhalit botu pro Prahu pro mě byla velká čest,“ řekla Tereza Maxová a jedním dechem dodala: „Dnešní akce je výjimečná, jelikož vzdává hold ryzímu řemeslu, ale také proto, že oslavuje české dědictví a tradici.“

Tereza pochopitelně neměla možnost obout si boty ozdobené fuchsiovými pom pomy a více než stovkou křišťálů, neboť jsou v podobě jednoho exempláře určené k výstavním účelům. Sama ale jedny „manolky“ má, pořídila si je prý před mnoha lety. Tehdy její příjmy nebyly příliš vysoké a modelka na boty přirovnávané ke šperku musela dlouho šetřit. „Obout střevíčky od Manola Blahnika je snem každé ženy. Mně osobně se to povedlo,“ dodala Tereza Maxová.

Boty, vyrobené ručně samotným Blahnikem, budete mít šanci spatřit na vlastní oči. Exemplář, jehož celková hodnota byla vyčíslena na 5 000 eur, tedy bezmála 135 000 korun, bude součástí Blahnikovy retrospektivní výstavy The Art of Shoes, která bude zahájena 11. srpna v pražském Museu Kampa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám