Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poslední rok je kulturní život na bodu mrazu. Přestože mají divadla nucené prázdniny a společenské akce se nekonají, Tereza Kostková (47) se rozhodně nenudí.

Herečka se primárně věnuje svému synovi, který chodí do osmé třídy základní školy. „My rodiče jsme na tom asi všichni stejně,“ rozpovídala se herečka v rozhovoru pro Super.cz o distanční výuce syna a jedním dechem dodává: „Snažím se Toníkovi vysvětlovat látku. Já jsem přes zeměpis a přírodopis, manžel mu zase vysvětluje dějepis. Matematiku pomáhá Toníka doučovat paní.“

Kromě toho, že Kostková překládá sbírku povídek svého manžela Jakuba Nvoty ze slovenštiny do češtiny a čtyři dny v týdnu vysílá v Českém rozhlase Dvojka vlastní pořad rozhovorů, věnuje se i své herecké profesi. „Právě dotáčíme se slovenskou produkcí film s názvem V létě ti řeknu, jak se mám. Potkávám se tam se slovenskými i rumunskými kolegy, což je zajímavé. Máme natočené vánoční scény a ještě nás v květnu čeká natáčení těch letních,“ říká Tereza.

Právě kvůli této práci dojížděla Kostková na Slovensko, s čímž se pojila i omezení související s opatřeními proti šíření koronaviru. „Na Slovensko musím cestovat s platným testem a pozváním na uměleckou činnost. Jsme testovaní horem dolem, ale rozhodně si nestěžuji a nepociťuji to jako omezení, je to v tomto období nezbytná součást naší profese,“ říká Tereza Kostková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám