Hlavní obsah
Článek

Terezu Kostkovou (47) vídáme raději, když je ona objektem fotografií, ale když nás pozvala na vernisáž fotek, u nichž stála na druhé straně fotoaparátu, byli jsme na její první výstavu zvědaví. A z jejích snímků české i vzdálenější krajiny a měst i fotografií z říše fauny jsme byli velmi příjemně překvapení.

"Výstava mi přijde jako nadnesené slovo. Moje kamarádka Helena mě požádala, zda bych svoje fotky nevystavila v jejím salonu. Chtěla tady mít fotky od někoho, koho má ráda a on ji také, a zároveň aby korespondovaly s prostředím a nerušily klienty. Mám i mnoho fotek s lidmi, ale to se sem nehodilo, protože při procedurách se nechcete dívat na žádné jiné tváře," vysvětlila výběr snímků Tereza.

"Vybraly jsme jako fragment z mého života cestování. Jsou tady Čechy, zahraničí a pak část, kde jsou zvířata a kytičky," upřesnila. Jen škoda, že se na snímky nemůže podívat širší veřejnost, ale snad to jednou vyjde, protože v létě se Tereza chystá na další zajímavou cestu.

"Nemám ambici mít výstavu někde v galerii, ale pokud by mě požádal někdo, pro koho by to mělo smyl, tak se tomu nebráním. Tady je hodně fotek z toho, jak jsme loni cestovali lodí po Středomoří. A letos se chystáme opět na loď po trase Finsko, Tallinn a Petrohrad, to bude určitě také hodně zajímavé," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám