Hlavní obsah
Článek

Za režisérem Zdeňkem Troškou (70) jsme se jeli podívat na natáčení jeho nového filmu, o kterém jsme si vzhledem k přítomnosti kouzelnice, hejkala, vodníka či upíra mysleli, že je pohádkový. "Tak to není, jde o příběh ze současnosti s pohádkovými motivy. Ve stylu jako bývaly filmy Jak utopit doktora Mráčka, Dívka na koštěti nebo Adéla ještě nevečeřela," upřesnil režisér.

"Je to o rodině strašidel, která už nemají kde a koho strašit, protože jim vykáceli les, kde pracovali. Tak se nastěhovali do opuštěného zámečku, ale ten patří městu, takže na scénu přichází úředník z městského úřadu a chce je odtamtud dostat. Ale jakmile se zjeví krásná víla Jitřenka, okamžitě se do ní zamiluje," předestřel příběh filmu.

Zajímalo nás, jak dlouho se na film sháněly finance, ale to prý sám režisér neví. "To má na starosti producentka, já o tom nemám šajn. Je to tak, že když peníze jsou, může se točit, a když nejsou, můžu jet do Hoštic," smál se. V hlavě má i další projekty.

"To bych ale musel vyhrát ve Sportce. Je to o příslibu financí, kde se co objeví. Musíte být připraven a mít nízkorozpočtovou záležitost, což jsou obvykle příběhy ze současnosti, jako byly Babovřesky, a když máte vyšší finanční hladinu, můžete si teprve troufnout na pohádku, jako byla Nejkrásnější hádanka nebo Čertova nevěsta," svěřil.

Pokud jde o obsazení filmu Strašidla, měl hned jasno, co se týče role kouzelnice. "Jako první jsme oslovili Terezu Kostkovou (47), hned po ní její mamá Carmen Mayerovou, která je stále krásná dáma. To je Ema Destinová nebo kněžna Zaháňská. Byla potěšená, my též a dělá to úžasně," uzavřel Troška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám