Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Málokteré umělkyni vstoupila rakovina do života tolikrát jako Tereze Kerndlové (37). Zpěvačku naštěstí zhoubná nemoc nepostihla, ale jednou s touto chorobou bojoval její otec Láďa Kerndl a hned dvakrát bitvu nas rakovinou vyhrála maminka Milada, a to naposledy před pár měsíci. Nedivíme setedy, že zpěvačka dělá vše pro to, aby předcházela těmto hrozbám.

„Prevence vlastního zdraví je jedna z nejdůležitějších životních složek. V žádném případě by se to nemělo podceňovat. Já jsem člověk, který se s rakovinou setkává ve své rodině až příliš často, a tak prevenci rozhodně nepodceňuji,“ svěřila se nám Tereza těsně předtím, než si u zkušené dermatoložky nechala zkontrolovat mateřská znaménka.

Tereza tráví mnoho času mimo Českou republiku, není žádným tajemstvím, že si s manželem pořídili dům na jihu Španělska. Návštěvy lékařů proto zodpovědně plánuje. „S manželem jsme podobně nastavení a cítíme to stejně. Když přijedeme do Česka, tak se domluvíme, že si zajdeme po doktorech. Vracíme se kvůli mé práci, mým rodičům a Rendově rodině. Je ale pravda, že si vždycky také oběháme lékaře.“

Kerndlová byla v posledních měsících velmi nápomocná své mamince, která bojovala s rakovinou oka. Pět měsíců se o ni s manželem starali. „Vzhledem k mámině diagnóze se hlídám s ženskými věcmi. Prevenci vzniku melanomu a rakoviny kůže taky nezanedbávám,“ vysvětlila.

Když už jsem zabrousili na citlivé téma, dovolili jsem si položit Tereze otázku, jestli snad do budoucna neuvažuje o radikálnějších formách prevence, jako je odstranění prsních žláz, nebo vaječníků. „Nad tím jsem nikdy neuvažovala. Vycházela bych asi z doporučení lékaře, který by mi řekl, že tam jsou nějaké predispozice. Doufám, že se to nikdy nestane,“ oddychla si Tereza. „Toto téma mám spojené s Angelinou Jolie. Já se hlídám, chodím na kontroly a dělám vše pro to, abych předešla všem hrozbám," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám