Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na veřejnosti rozdává úsměvy, ne vždy byla ale Tereza Kerndlová (37) takto pozitivní. Už ve svých osmi letech prožila zpěvačka první těžké období, když její otec Laďa Kerndl onemocněl rakovinou krku a o devět let později bojovala její maminka Milada se stejnou nemocí.

„Byla jsem seznámena s tím, že tatínek je nemocný. Vlastně si toho, když jste malí, ani nejde nevšimnout,” vzpomíná Tereza na první setkání s touto nemocí v rodině.

Nedostatek informací a také hloupé řeči jejích vrstevníků v době onemocnění rodičů v Tereze vyvolávaly velmi nepříjemné pocity. „Děti vnímají dané situace jinak než dospělý člověk. Děti dovedou být i zlé, a tak jsem se dozvídala i velmi nepříjemné věci,” kroutila hlavou Tereza.

Tyto zážitky dovedly Terezu k tomu, aby podpořila projekt Pinktober, jehož cílem je upozornit na problém rakoviny prsu. V letošním roce pomohou vybrané peníze aktuálnímu projektu s názvem Říct to dětem. Jedná se o kampaň zaměřenou na rodiny a na to, jak je obtížné vyrovnat se s nemocí a říci to dětem. „Vyvstává hrozně moc otázek, a když děti o tomto problému nic nevědí, tak to prožívají ještě hůře,” svěřila se se svým názorem Kerndlová, která sama čerpala ze svých zkušeností.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám