Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Naposledy jsme o herečce Janě Brejchové (84) slyšeli při předávání cen Trilobit, kde jí bylo uděleno ocenění za celoživotní dílo. Vstup do sálu měla přes telefon její dcera Tereza Brodská (55), která za ni poděkovala. Když jsme ji potkali na place seriálu Slunečná, na aktuální zdravotní stav známé herečky, která je hospitalizovaná v léčebně dlouhodobě nemocných, jsme se Terezy zeptali.

"Vůbec za ní teď nemůžu chodit. Za celu dobu, co začal covid, jsem tam byla jednou nebo dvakrát. Ale její stav je stejný a neměnný a jiné už to nebude," svěřila Super.cz Brodská. O tom, že dostala nějakou cenu, vůbec neví. "Maminka už je ve svém světě a možná je dobře, že už si to neuvědomuje," myslí si herečka.

Do její mysli se snaží proniknout aspoň prostřednictvím svého hlasu v telefonu. "Někdy mi paní doktorka umožní, že mi ji dá přes telefon k uchu. Ale nemůžu takhle lékaře zneužívat. Mají svých starostí dost a tohle je nadstandardní," míní.

Když už jsme zmínili covidové období, zajímalo nás, zda už sama nemoc prodělala. "Ještě mě to nepostihlo. Před natáčením samozřejmě chodíme na antigenní testy, dodržuji všechna opatření, která jsou, a snažím se být fatalista. Beru situaci takovou, jaká je. Buď se promoříme, nebo se necháme naočkovat, ale jestli to půjde v tempu jako teď, spočítala jsem, že by na mě vyšla řada tak za padesát let," krčila rameny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám