Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není domácí mazlíček jako domácí mazlíček. Milovaná skotská klapouchá kočka zpěvačky Taylor Swift (34), kterou pojmenovala Olivia Benson, je třetím nejbohatším mazlíčkem na světě.

Dle průzkumu portálu All About Cats má kočka popové hvězdy závratnou hodnotu 97 milionů dolarů, což je v přepočtu přes 2 miliardy a 200 milionů korun.

Žebříček byl vytvořený na základě průzkumu, který proběhl na Instagramu. A to dle potenciální výplaty zvířete za příspěvek na sociálních sítích.

Například v roce 2020 Taylor Swift zveřejnila obrázek své Olivie, kterou vyfotila, když byla rozvalená na gauči. Tehdejší příspěvek získal přes 2 miliony „lajků“.

„Skotská klapouchá kočka si vydělala pořádně jmění také působením po boku své majitelky v několika hudebních klipech, reklamách a vznikla její vlastní řada zboží,“ stojí na portálu All About Cats.

Pouze dva další mazlíčci Olivii Benson překonali. A to kočka Nala, která je hvězdou Instagramu, kde má přes 4, 4 milionů fanoušků. Má hodnotu 100 milionů dolarů, což je v přepoču 2 miliardy a 280 milionů korun.

Vítěznou příčku obsadil německý ovčák Gunther VI., kterého vlastní mediální společnost Gunther Corporation. Německý ovčák má hodnotu 500 milionů dolarů, tedy 11 miliard a 400 milionů korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám